Business Development

Globadev is een sociale onderneming en helpt graag haar partners om te professionaliseren en te verduurzamen. Duurzaamheid ontstaat alleen als er een balans is tussen mens, milieu en winst.

Het hoort bij de visie van Globadev om producten uit lage lonen landen te importeren en in Europa te verkopen. Hier zijn immers klanten met veel koopkracht en voor de juiste producten is er dus een grote afzetmarkt en valt er genoeg winst te maken. Die winst gaan wij weer inzetten om te verduurzamen.

Maar dropshipping staat toch niet bekend om zijn duurzame inrichting? Hoor ik je nu denken – Bij dropshipping weet de verkoper toch niets over hoe iets geproduceerd is? Of materialen duurzaam gewonnen zijn; of werkomstandigheden voor werknemers veilig waren en of salarissen behoorlijk waren? Dat was toch wat jullie wilden?

Ja dat klopt, maar alleen maar omdat anderen hier geen aandacht aan besteden betekent nog niet dat het niet kan. Globadev heeft een grote toegevoegde waarde voor haar leveranciers, want

“wij denken graag mee en investeren onze winst terug in onze partners.  Zo kunnen zij stappen maken met hun business development.”

Deze houding geeft ons weer een voorkeurspositie ten opzichte van concurenten, waar onze klanten weer mooi van profiteren: meer mooie producten voor mooie prijzen.

De productie- en supplychains zijn tegenwoordig lang, ingewikkeld en weinig transparant. We gaan werken met wat er is, dus in het begin zullen we niet aan onze eigen duurzaamheidscriteria kunnen voldoen. De verwachting is echter dat we snel voldoende winst zullen maken om in stappen de door ons gewenste duurzaamheid te kunnen introduceren. Dit doen we door met onze partners naar hun bedrijfsvoering te kijken en te kijken hoe zij succesvoller kunnen zijn en duurzamer kunnen opereren. De kennis die hiervoor nodig is hebben we dankzij samenwerking met onafhankelijke partners met jarenlange ervaring: business development experts.

Bent, kent of werkt u met een lokale partner die mogelijk mooie producten voor Globadev kan maken? Bent u een business development expert, met ervaring in ontwikkelingslanden? Neem dan contact met ons op en dan kijken we hoe we kunnen samenwerken.