In oprichting

Het is eind 2018, Globadev is in oprichting. Eigenlijk is het nog te vroeg om de website en eerste webshops op te tuigen, maar mijn nieuwschierigheid is niet te houden. Het is lang geleden dat ik met WordPress heb gewerkt en het is tijd om mijn skills daarin op te frissen. Ook ben ik benieuwd of en hoe goed het mij gaat lukken om de webshops en overige communicatie-middelen op te tuigen. Het simpelweg doen is dus een soort van vooronderzoek op zich voor de haalbaarheid van mijn ondernemingsplan.

Een eerste versie van een ondernemingsplan is geschreven, maar inmiddels is het alweer achterhaald en moet het weer worden geupdate. Om het plan op te stellen en om prognoses te kunnen maken heb ik aannames moeten maken. Die ben ik nu stapsgewijs aan het verifiëren. Waar ik wel achter gekomen ben, is dat er veel komt kijken bij het opstellen van een bedrijfsplan en het opzetten van een eigen onderneming! Maar dat is vooral ook leuk en interessant.

Ik heb de luxe mijn bedrijf op te zetten vanuit een betaalde baan. Dat heeft ook nadelen. Op dit moment heb ik bijvoorbeeld weinig tijd om het nodige onderzoek te verrichten, of om de nodige afspraken te maken en gesprekken te voeren. Volgend jaar ga ik daarom deeltijd werken, zodat ik werk kan maken van deze onderneming! Dat ik dit alles nu al online durf te zetten heeft ermee te maken dat ik sterk geloof in de accountability die resulteert van het hardop uitspreken van voornemens. Daarnaast is mijn werkgever op de hoogte van mijn plannen en hoop ik dat deze ook een rol zal blijven spelen in mijn onderneming, als partner.

Laat ik het voor nu hierbij later. In een volgend blog vertel ik jullie mijn verhaal en  hoe ik tot deze onderneming ben gekomen.  Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Wil jij ook je eigen bedrijf in ecommerce of dropshipping?


(geen spam, wel een maandelijkse digest)