We have lift off!

Gelukkig nieuw jaar iedereen! Ik hoop dat jullie een goede afsluiting van 2018 hebben mogen beleven en net als ik vol goede moed aan 2019 beginnen! Op twee januari was het officiële moment daar: Globadev is een geregistreerde en actieve onderneming! Althans voor de KVK en de belastingdienst. Voor de rest moet eigenlijk alles nog worden opgebouwd. Er is dus eigenlijk nog niet zo veel te vieren, maar toch ook weer wel.
Want zelfs om op dit punt te komen moest er heel wat overwonnen worden: angst, twijfel – kan ik dit wel, is het wel slim? Ik moest mijn man overtuigen en toestemming vragen van mijn werkgever. Er moest natuurlijk ook een plan zijn, want het idee moest natuurlijk wel uit te leggen zijn en verkoopbaar.
De eerste keer dat ik hardop zei wat ik wilde doen was ik doodsbang. Maar bij elk gesprek kalfde er een stukje angst af tot wat overbleef de ondernemer was/is, die kennelijk altijd al in mij zat.
Het is spannend om iets nieuws te beginnen. Heel spannend. Maar ook heerlijk. Ik voel dat ik in de enkele maanden die voorafgingen aan de launch van Globadev al enorm gegroeid ben.  Ondernemer zijn vergt heel wat van je. Het is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt er een zekere mindset voor nodig. Dit zijn kreten die ik oppik in de vlogs en podcasts die ik momenteel beluister. De onzekerheden maken het spannend – je weet nooit echt of het je gaat lukken tot je het geprobeerd hebt. Toch geloof ik dat ik het kan. Ik geloof echt dat ondernemen bij me past. Ik ben zo stellig omdat het gewoon juist voelt. Het lijkt of alle dingen die ik de afgelopem jaren gedaan heb en waar ik plezier aan beleefde en die echt belangrijk voor mij waren nu in Globadev bij elkaar komen. Dat is geen toeval natuurlijk. Het is hoe ik Globadev bedacht heb: ik ben begonnen door te benoemen wat ik in mijn leven wilde bewaren – waar wil ik mee doorgaan. En toen ben ik gaan kijken op welke manier ik daar businessmodellen aan kon koppelen.
Wat ik wilde was vloggen en van mijn vrijwilligerswerk mijn werk maken. Als je kijkt hoe vloggers geld verdienen,  dan is één van hun methodes het verkopen van iets. Maakt niet echt uit wat, het kan van alles zijn – als je maar iets verkoopt. Dus toen ben ik op zoek gegaan naar iets om te verkopen en zo maakte ik kennis met dropshipping. In eerste instantie leek dat me te mooi om waar te zijn, maar na een tijdje hoorde ik zoveel verschillende mensen positieve verhalen vertellen dat ik toch wel begon te geloven dat dit misschien iets voor mij kon zijn. Plus, ik wilde eigenlijk al jaren een webshop met Afrikaanse producten en ik wist dat ik makkelijk aan producten en leveranciers zou kunnen komen. Zo begon het te broeden en te broeien en zo komen we op 2 januari en de Officiële start van Globadev!

Houston, we have no problems – we have lift off!