Check Our FeedVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

1 jaar, 2 banen

Gepubliceerd door admin op

Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat voor mij het ondernemersavontuur begon. Mijn onderneming ging officieel van start op 2 januari 2019, maar in de maanden ervoor was ik er natuurlijk al druk mee bezig.

En wat is er toch veel gebeurd in dat jaar. Alhoewel, er is zowel veel gebeurd als niet gebeurd, want mijn onderneming is nog niet waar ik hem wil hebben. Maar wat er dan gebeurd is? Dit blog vertelt de grote lijnen.

Ondernemen doe je niet alleen

Ik ben wel een avontuurlijk ingesteld persoon. Ik durf wel een gokje te nemen en ik spring overal vrij onbevangen in. Misschien ben ik soms een beetje naïef, maar avontuurlijk klinkt stoerder, toch? Niet iedereen hoeft te zijn zoals ik, maar ik denk niet dat ik ondernemer was geworden als ik niet al het bovenstaande was. En het punt is nu dat mijn man dus nogal het tegenovergestelde van mij is. Dus ik kan wel mooi ondernemer willen worden, maar ik leef in verbondenheid met mijn man en kinderen en de risico’s die ik durf te nemen, daar wens ik hun niet aan bloot te stellen.

Gevolg: consessies

In mijn geval nam dit de vorm aan van tijdig solliciteren en een baan aannemen, terwijl ik het liefst mezelf 100% op mijn onderneming had gestort. Met een andere international had ik het er een keer over dat Nederlanders altijd zo ‘op safe’ spelen. “Bij ons,” zo zei ze, “zou je bij wijze van spreken een nier verkopen om aan het geld te komen om een onderneming te starten.” Maar Nederlanders zijn dus meer van het “geen financiering aanvragen, maar in kleine stappen rustig opbouwen”. Nou in dat opzicht ben ik dus toch behoorlijk de Nederlandse weg aan het bewandelen. Want ook ik heb de wens mijn onderneming zonder externe financiering (lees lening) op te bouwen.

En net toen ik begon te denken dat ik misschien toch maar eens moest solliciteren, werd mij een baan zo de schoot in geworpen. Alsof het was voorbestemd. Een kennis wist van een vacature en hij vond het wel wat voor mij. Na de vacature eens goed te bekijken, was ik het met hem eens: Deze baan was mij op het lijf geschreven.

Na een super snelle sollicitatie-procedure werd ik aangenomen als docent Geo-ICT bij de opleiding Geo, Media & Design aan Aeres Hogeschool in Almere. Ik ben er super blij mee en vind het ongelooflijk leuk om les te geven in mijn vakgebied. Ik geef nu twee dagen per week les en heb dus ook nog tijd voor die andere droom: mijn onderneming.

Dus zo zijn we een heel jaar verder en ben ik niet één, maar twee banen rijker. Twee nogal arbeidsintensieve banen. Maar ik was toch al een workaholic en de kinderen worden groter en hebben mij minder nodig. Het is leuk, het is spannend, het is nieuw en innovatief. Het verbindt me aan de geobranche en ondernemers en ondertussen mag ik heel veel leren. Daar ben ik dol op. Dus eigenlijk doe ik nu alles wat mijn hartje begeert. Dat je op sommige punten dan soms even stap op de plaats moet maken, lijkt mij heel natuurlijk. In periode 1 van studiejaar 2019 – 2020 heb ik even al mijn aandacht op mijn nieuwe baan als docent gevestigd. Nu ik daar een beetje gewend aan ben is het hoog tijd om ook dat andere weer op te pakken: Globadev.

Tijd dus, om te vloggen!